Son Eklenenler

18 Ağustos 2013 Pazar İzmir At Yarışı Tahminleri

18 ağustos 2013 at yarışı tahminleri
1.Ayak;

Yarış hayatının ilk koşusunu kazanan ancak ikinci koşusunda altıncı olarak yarışseverleri şaşırtan 3 numaralı Sabrihan ve son koşusunu rahat kazanan 1 numaralı Darphane'nin arasındaki mücadele bu koşunun birincisini belirleyecektir.

2.Ayak;

Rahat kazandığı koşudan sonra idmanlarında da formda görünün ancak son koşusunda çok kötü bir performans sergileyen Arzumcan yeniden form tuttu bu koşuda önemli bir şansa sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu safkanın en önemli rakipleri üst üste iki ikincilik elde eden 5 numaralı Sugar Loaf,son koşusunu kazanan 7 numaralı Airtouch olacaktır.Koşunun bombasını 12 numaralı Gold One yapabilir DİKKAT:

3.Ayak;

2 Yaşlı ingiliz atlarının katılacağı maiden koşu da öncelik tecrübeli safkanlar 9 numaralı RoyalBlue ve 6 numaralı Haydi Güle Güle isimli safkanlarda.

Daha sonra kaliteli bir orjini olan ve çim piste yatkın bir at olan 8 numaralı My Queen ve ilk koşusunda yakın bir beşincilik elde eden ve koşu içinde çok sıkılmayan 1 numaralı Fernandes değerlendirilmelidir.

4.Ayak;

3 yaşlı dişi ingiliz atlarının katılacağı koşuda 1 numaralı Cool Girl günün en güvenilir atlarından biri tek yazmanızı öneriyorum.

5.Ayak;

Arka arkaya kazandığı birinciliklerden sonra form düşüklüğü yaşayan ve geri çekiln idmanlarında durumunun iyileştiği gözlenen SCUDETTO bu koşuyu rahat kazanacağı izlenimini vermektedir.

Tek yazmanızı öneriyorum tek yazamayanlar 2 numaralı Western Lady ve 3 numaralı Ertekin Beyi'ni yazabilirler.Koşunun bombasını 4 numaralı Tinker Bell yapabilir.

6.Ayak;

Son 5 koşusunda 2 ikincilik ve 3 ikincilik elde eden 9 numaralı Payidarbey yarış bültenlerinin en güvendiği isim olarak ön plana çıksa da ben 7 numaralı Kareas ve eküri avantajıyla 12 numaralı Yalçıner'i de kuponlarınıza eklemenizi öneriyorum.

18 Ağustos 2013 Pazar İstanbul At Yarışı Tahminleri

altılı tüyosu istanbul 18 ağustos

18 ağustos pazar günü İstanbul Veliefendi hipodromunda koşulacak altılı programında Thor ve Village Wind bize göre büyük şansa sahip atlar olarak ön plana çıkmaktadır.

Bunun yanında altılının ilk ayağı,ikinci ayağı ve beşinci ayağı süpriz çıkmaya müsait koşulardır bu nedenle çok at yazmakta fayda var.

18 Ağustos Pazar Altılı Ganyan Tahminleri

1.Ayak;

3 yaşlı arapların katılacağı maiden koşuda öncelik Ahmet Çelik faktörü ile 2 numaralı Erfelek'de.

Daha sonra değerlendirelecek safkanlar sırasıyla 7 numaralı Adaletkaya,4 numaralı Mercanlı ve ilk koşusunda yakın beşincilik elde eden 12 numaralı Zirenkaya yazılabilir.

2.Ayak;

Günün en karışık koşlarından biri olan Altılı ganyanın ikinci ayağına çok at yazmakta fayda var.

Son birinciliği ile dikkat çeken ve idamnlarında da formda gözüken 2 numaralı Yenisei,iki koşu arka arkaya kazandıktan sonra koştuğu koşuda beşincilik elde ederek hayal kırıklığı yaratan ancak idmanlarında iyi dereceler yapan 4 numaralı Secred Fighter,formda jokeyi Halis Karataş ile MYTHOGENIC,son iki yarışında tabela yapan 11 numaralı From the Sea kazanma şansı olan safkanlar.

3.Ayak;

Yarış programının en önemli koşularından biri olan Fatih Sultan Mehmet Koşusu nda 11 numaralı Village Wind bu koşuyu jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanacaktır günün en güvenilir atı olarak sizlere öneriyorum.

4.Ayak;

Sert gruplarda koştuğu koşularda tabela yapan 3 numaralı Thor bu grubu rahat geçecektir günün diğer bir bankosu olarak sizlere öneriyorum.

5.Ayak;

1 numaralı Veli Can Kızı ve 2 numaralı Tahire arasındaki mücadele büyük ihtimal birinciyi belirleyecektir.

Bu iki safkan kötü koşarsa son ikinciliği ile dikkat çeken 7 numaralı Su Mavisi ve idmanlarını yarışa yansıtabilirse 4 numaralı Asi Nehir devreye girebilirler.

6.Ayak;

Birbirine yakın arap atlarının katıldığı koşuda sırasıyla son iki yarışından birincilikle ayrılan 8 numaralı Buz Denizi,4 numaralı Süper Baba,9 numaralı Affan ve 1 numaralı Karadeniz ayırım yapılmadan yazılmalıdır.

Koşunun bombasını idmanların adeta uçan yarış hayatının ilk koşusuna çıkacak olan 12 numaralı Torunhan yapabilir.

Baba Mevlüt Uçanbey'den Rövanşı Aldı

baba mevlüt uçanbey

2013 Plevne koşusunu Baba Mevlüt isimli safkan jokeyi Halis Karataş ile kazanırken ezeli rakibi Uçanbey'den de rövanşı aldı.

Son viraj dönülürken liderliği alan Baba Mevlüt biraz dışarı doğru açılsa da bu önemli koşuyu Uçanbey'in yarım boy önünde bitirdi.

Rakibinin dışa açılması nedeniyle iç kulvarı tercih eden Uçanbey bu önemli koşuyu ikinci olarak bitirirken,Kurtel üçüncü,Kastal ise dördüncü olarak bitirdiler.

Yarışı kazanan Baba Mevlüt'ün bitiriş derecesi 2.19.03 olurken,Ganyanı ise 1.15 verdi.

Baba Mevlüt 2013 Plevne koşusu

Bir Şampiyon Doğuyor-Talip Han

talip han fotoyu önde geçerken

Arka arkaya kazandığı koşular ile bütün dikkatleri üzerine çeken Talip Han Celal Bayar adına düşünlenen koşuyu da kazanarak birincilik serisine devam etti.

Üst üste kazandığı 3 tane kupalı koşudan sonra ne kadar kaliteli bir safkan olduğunu gösteren Talip Han rahat tempolardaki bu birincilikleri ile şampiyon olma yolunda ilerliyor.

Sahiplerinin Gazi koşusunu tercih etmemeleri nedeniyle olası bir gazi birinciliğinden olan Talip Han'ın adını ilerleyen senelerde daha sık duyacağımızı düşünüyorum.

Jokeyi Selim Kaya ile çok iyi bir uyum yakalayan Talip Han özellikle son 400 metrede varlığını hissettirip yanına at yaklaştırmadan birincilikler elde ediyor.

Celal Bayar koşusunu kazanan Talip Han'ın bitiriş derecesi 2.29.98 olurken,ganyanı ise 1.30 verdi.

Bu önemli koşuyu Kopenhag ikinci,Cihanım üçüncü,Mitico ise dördüncü olarak tamamladılar.

2013 Celal Bayar koşusu Talip Han

17 Ağustos 2013 Cumartesi İzmir Altılı Tahminleri

17 ağustos cumartesi izmir tahminleri
17 Ağustos 2013 tarihinde İzmir Şirinyer hipodromunda koşulacak altılı ganyan güzel yarışlara ve kaliteli mücadelelere sahne olacak.

Altılı ganyanın ilk ayağında Fatoşcan koşuyu kazanmasını beklediğim bir safkan.

İzmir yarış gününün üçüncü ayağı günün en zor koşusu olacak gibi gözüküyor bu ayağa çok at yazmakta fayda var.

Bunun yanında çok formda safkan olan Thunder River ın altılı ganyanın 4.ayağında göstereceği performans merakla bekleniyor.

17 ağustos 2013 Cumartesi İzmir Tahminleri

1.Ayak;

Arka arkaya 3 koşusunda da üçüncülük elde eden Fatoşcan uzun süredir kazanamasa da varolan formunu sürdürüyor ve her koşusunda kazanacak performansın biraz altında kalıyor.

Ancak bu koşusunda Fatoşcan'ın şeytanın bacağını kıracağını düşünüyorum ve sizlere tek olarak öneriyorum.Tek atamayanlar ise 5 numaralı Gençtay,6 numaralı Karamürsel ve 7 numaralı Yesari'yi yazabilirler.

2.Ayak;

2 numaralı Esedayı son koşusunda elde ettiği yakın beşincilikle her ne kadar hayal kırıklığı yaşatsa da performası çok da kötü değildi.

Aynı performansın biraz üstüne çıkarsa koşuyu kazanabilir.6 numaralı Gülen Aslan,9 numaralı Su Güzeli,14 numaralı Yünlüce Kızı koşudaki diğer söz sahibi atlar olacaktır.Bu koşunun bombasını galoplarında derecelerini geliştiren16 numaralı Müştak yapabilir Dikkat

3.Ayak;

Birbirine yakın performansta ve güçte olan 3 numaralı Konkrit,6 numaralı Killer Race,7 numaralı Zümrüt Kartal,13 numaralı Ezgican ve 14 numaralı Panerma ayrım yapılmadan yazmanızı önereceğim safkanlar.

4.Ayak;

2 numaralı Thunder River günün en güvenilir atı olarak ön plana çıkıyor.Yarış içinde bir aksilik yaşamazsa kendisini tanıyan jokeyi ile bu koşuyu da kazanıp birincilik serisine devam edecektir.

Eğer kötü koşarsa bu ayakta yarışa katılan bütün atların şansı olabileceğini düşünüyorum.

5.Ayak;

3 yaşlı arap atlarının katılacağı maiden koşuda.4 numaralı Süzülentay grubun en tecrübeli ismi olarak ön plana çıkıyor.

Ve artık bu safkanın maiden'a veda etme zamanı geldi.Günün bir diğer teki olarak sizlere Süzülentay'ı öneriyorum.

6.Ayak;

2 yarış üst üste kazanan ve idman pistindeki dereceleri ile birinciliklerine devam edeceğini hissettiren 1 numaralı Ahu Sultan yarışın mutlak favorisi.

Ancak 2 numaralı Extra Güzel ve 10 numaralı My Wood da ters bir koşu çıkarabilecek safkanlar bu nedele yazılması gerekiyor..Koşunun bombasını 5 numaralı Efe Oğlum yabalir Dikkat.

Çelikkan Ayabakanı Geçiyor-Unutulmaz Koşular

aybakan çelikkan
Bazı yarışlar vardır yıllar geçse de akıllardan hafızalardan silinmez.

Çelikkan'ın 2400 metre çim pistte koşulan Niğbolu koşusunda Ömer Kaya ile kazandığı yarışta da hafızalarda silinmeyen bir koşudur.

O güne kadar geçilmeyen Ayabakan'ın bu koşuyu da rahat kazanacağı düşünülüyordu.Ancak yarış çok ama çok farklı bir şekilde koşuldu hatırlayanlar olacaktır.

Çelikkan bilinen stili ile kaçmaya başladı ve yarış başladığından itibaren arkadaki atlarla farkı giderek arttırdı

Son viraj dönüldüğünde 20 boy önde olan Çelikkan Ayabakan'ın sprintine rağmen koşuyu 4 boy farkla kazanarak o gün büyük bir bomba patlatmıştı.

Ayabakan yarış hayatı boyunca sağlıklı olduğu dönemde bir tek Çelikkan'a geçilmiş ve sakatlandığı son koşusu dışında yarış kaybetmemiştir.

Çelikkan'ın bu koşudaki ganyanı 14.75.

Ünlü jokey Halis Karataş ilk kez bu kadar ağır eleştiriliyor ve yerden yere vuruluyor.Yarışçılık tarihimizin en ilginç koşularından biri atyarisibilgi.blogspot.com farkıyla sizler.

Çelikkan Ayabakanı Geçiyor

17 Ağustos Cumartesi Ankara At Yarışı Tahminleri

17 ağustos 2013 ankara yarış tüyoları
Cuma 17 Ağustos 2013 cuma Ankara'da koşulacak altılı ganyan oldukça zor bir program.

Tek yazılacak bir atın ön plana çıkmadığı koşularda özellikle altılı ganyanın son iki ayağı sürprize açık yarışlar olacak.

Bu nedenle bu iki ayağa çok yaz yazmak mantıklı bir tercih olacaktır.

17 Ağustos Cuma Altılı Ganyan Tahminleri

1.Ayak;

Yarış hayatlarının ilk koşusuna çıkacak 2 yaşlı ingiliz atlarının mücadelesinde 1 numaralı Ege Kartal ve 2 numaralı High Roller galoplarında diğer rakiplerine göre daha iyi bir performans sergiledikleri için öncelik bu safkanlarda.6 numaralı Maglady ve 5 numaralı İkibaki daha sonra yazılabilecek orjinleri güçlü olan safkanlar.

2.Ayak;

Star problemi yaşadığı için birtürlü hakettiği birinciliğe ulaşamayan 7 numaralı Balıkesirli mesafenin uzun olması nedeniyle öncelikle yazılması gereken safkan.Sprint mesafesini ayarlarsa koşuyu kazanabilir.

Kalite safkan 1 numaralı Çıkmazhan,galoplarında formunun devam ettiğini gösteren 2 numaralı Invincible ve formda jokeyi ile 3 numaralı New Partner bu ayak için yeterli olacaktır.

3.Ayak;

1000 metre çim pitte koşulacak koşuda son koşusunu ölçü almadığı 3 numaralı Salida,kaliteli bir safkan olan 2 numaralı Krem ve 1 numaralı Gazi Evrenos ayrım yapılmadan yazılmalıdır.

4.Ayak;

Son koşusu ile büyük hayal kırıklığı yaşatan 1 numaralı Semada Yıldız ve yarış hayatının en başarılı ve formda dönemini geçiren 4 numaralı Kıyamet arasındaki mücadele yarışın birincisini belirleyecektir.

Süpriz arayanlar 6 numaralı Hülyacan ve 9 numaralı Füze'yi değerlendirsinler.

5.Ayak;

Günün en karışık koşularından biri olan altılı ganyanın 5.ayağına fazla at yazmakta fayda var.

Sırasıyla son koşusunda ikincilik elde ederek toparlanmış gözüken 4 numaralı Rose Daily,kaliteli safkan 2 numaralı Mertol,jokey avantajı ile 7 numaralı Kartacalı,12 numaralı Vertika ayrım yapılmadan yazılmalıdır.Koşunun bombasını 11 numaralı Oğlum Kaan'dan bekliyorum DİKKAT

6.Ayak;

Günün süpriz bir sonuç çıkması muhtemel koşusunda yine çok at yazmakta fayda var.

Sırasıyla 7 numaralı Nilüferkaya,13 numaralı Yamanülkü,6 numaralı Angelsim,eküri avantajıyla 1 numaralı Yeni Dünya ve 8 numaralı Çokkazankızı bu ayak için yeterli olacaktır.Bu ayağın bombasını yaparsa 2 numaralı Akrebin Gözü yapar DİKKAT

Selim Kaya Kurtel Ekürisine Transfer Oldu

seim kaya kurtel ekürisinde
Günümüzün en önemli jokeylerinden biri olan Selim Kaya ana ekürisi Gülerceleri bırakarak bir diğer büyük eküri olan Kurtel ekürisine transfer oldu.

Bundan sonra öncelikle Kurtel ekürisinin atlarına binecek Selim Kaya'nın bu kararı senelerdir birçok birincilik ve kupa kazandırdığı "Gülerce ekürisi"nde büyük üzüntü yarattı.

Ancak Kurtel ekürisine ait bir safkanın koşmadığı koşularda Selim Kaya Gülercelerin atlarına büyük ihtimal binecektir çünkü senelerin getirdiği bir sevgi ve saygı var.

Bunun yanında Selim Kaya'nın Kurtel ekürisine transferi ile bu eküriye menajerlik yapan Süleyman Akdı ile yollar ayrıldı.

At yarışı camiasındaki dengeleri değiştireceğini düşündüğüm bu transfer ile gelecek senelerde kurtel Ekürisinin ismini kupalı koşularda bol bol duyabiliriz.

Hem Kurtel ekürisine hem de Selim Kaya'ya bu birlikteliğin başarılı olması dileklerimizi sunuyoruz.

2013 Fatih Sultan Mehmet Koşusu-White Ram

2013 yılı Fatih Sultan Mehmet koşusunu Wihe Ram isimli safkan jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

Bu önemli koşuyu rahar bir şekilde kazanan White Ram ne kadar kaliteli bir safkan olduğunu bizlere birkez daha gösterdi.

2013 fatih sultan mehmet koşusu-White Ram
2013 Fatih Sultan Mehmet Koşusu
18 haziran 2013 tarihinde İstanbul Veliefendi hipodromunda koşulacak Fatih Sultan Mehmet koşusuna katılacak atlar belli oldu.

1600 metre çim pistte koşulacak bu önemli koşunun yarış ikramiyesi 300 bin TL olarak belirlendi.

Grup 1 mücadeleye birbirinden kaliteli ingiliz atlarının katılacağı bu koşusuyu kimin kazanacağı ise büyük merak konusu.

Fatih Sultan Mehmet Koşusuna katılacak atlar
  • Astorya Gökhan Kocakaya
  • Distant Flight Uğur Polat
  • Fast Stars Line Akın Sözen
  • Kalimdor Selim Kaya
  • My Number One (jokeyi deklare edilmedi)
  • Pilat S.Kurt
  • Sarılar Runner Ahmet Çelik
  • Village Wing Özcan Yıldırım 
  • Step by Step (koşmama ihtimali var)
  • White Ram Halis Karataş
  • Obiwan Ayhan Kurşun 
2013 Fatih Sultan Mehmet koşusunda benim kişisel düşüncem gazi koşusunda yol bulamayan kaliteli safkan Village Wind'in bu koşuyu jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanacağı yönünde.

Bu kaliteli safkanın en yakın rakibinin de Selim Kaya'lı Kalimdor ve son yarışında yüksek performans sergileyen Halis Karataş'lı White Ram olacaklar diye düşünüyorum.

Yarışın sürprizini ise Obiwan ve Astorya yapabilir.

2006 yılında koşulan Fatih Sultan Mehmet koşusunu Sabırlı isimli efsane safkan kazanmıştı.Bu koşuyu sizlerle paylaşıyorum.

2013 Fatih Sultan mehmet koşusu koşulduktan sonra buradan izleyebilirsiniz.

16 Ağustos 2013 İstanbul At Yarışı Tahminleri

16 ağustos 2013 altılı tüyoları istanbul
16 Ağustos 2013 İstanbul yarış günü çok güzel mücadelelerin yaşanacağı koşulara sahne olacak.

Üst üste aldığı birinciliklerle büyük sükse yapan Talip Han'ın performansı merakla beklenirken diğer yandan Kurtel,Baba Mevlüt ikilisinin Uçanbey'e karşı nasıl bir performans sergileceğini de günün diğer bir merak edilen sorusu olacak.

16 Ağustos 2013 İstanbul Tahminleri

1.Ayak;

Son iki koşusunu kazanarak ne kadar formda olduğunu bütün yarışseverlere gösteren All İn One bu koşunun da favori.

Ancak 6 numaralı Kral Yolu ve 1 numaralı Asafhan ters bir yarış çıkarabilirler.Üst üste iki ikincilik elde eden 8 numaralı Riri koşusunun sürpriz ismi olabilir.

2.Ayak;

7 numaralı Burakefe Halis Karataş faktörü ile koşusunun favorisi olsa da 9 numaralı Kalaycı eküri avantajıyla koşuyu kazanabilir.

Bu koşu süprize açık bir yarış olacağından sırasıyla 3 numaralı İnegöllü,5 numaralı Sungur ve 10 numaralı Pesen de kuponlara yazılmalıdır.

3.Ayak;

Günün önemli koşularından biri olan Celal Bayar Koşusunda şampiyon bir safkan olma yolunda hızla ilerleyen Talip Han uyumlu jokeyi Selim Kaya ile yine kazanacaktır.

Talip Han'ı yıkmak isteyenler 4 numaralı Matador Yaşar'ı yazabilirler.Önde bu sefer boş kalacak Kopenhang'da bombayı patlatabilir.

4.Ayak;

Günün bir diğer önemli koşusu olan Plevne koşusunda birbirine yakın atların kıyasıya bir rekabetine sahne olacak.

Son koşusunu kazanırken büyük sükse yapan 7 numaralı Uçanbey son günlerin formda jokeyi Gökhan Kocakaya ile sizlere günün bankosu olarak önereceğim safkanı.Yanına at yazmak isteyenler 3 numaralı Kurtel ve 6 numaralı Baba Mevlüt'ü yazabilirler.

5.Ayak;

Güçlü görünen orjinleri ile 5 numaralı Surların Ateşi ve 6 numaralı Şer Ozanım bu ayak için yeterli olacaktır.At eklemek isteyenler 3 numaralı Poyraz Balam'ı işaretleyebilirler.

6.Ayak;

Son koşusunu kazanarak deyim yerindeyse atom bombasını patlatan Tatami bu koşuda da yazılmalıdır.

Bu atın yanına sırasıyla 2 numaralı Bona Dea,4 numaralı Sude Sultan ve 11 numaralı Savurlu'yu yazabilirler.Koşunun bombasını ilk koşusunda fazla sıkılmayan 7 numaralı Gölge yapabilir DİKKAT.

16 Ağustos 2013 Bursa At Yarışı Tahminleri

16 ağustos 2013 bursa tüyoları
16 ağustos Bursa yarış günü zor bir program ve tutturması kolay olmayan yarışlara sahne olacağa benziyor.

Riske girmek isteyenler ilk ayakta Northern Warrior'u değerlendirebilirler.Ayrıca Vali koşusu da büyük bir mücadeleye sahne olacak ve sonucu merakla beklenen bir koşusu

16 Ağustos 2013 At yarışı tahminleri

1.Ayak;

Üst üste iki ikincilik elde ederek formunu devam ettiren ve birincilik zamanı gelen NORTHERN WARRIOR riske girmek isteyenlerin tek atabileceği bir safkan.

Yanına at yazman isteyenler sırasıyla son koşusu ölçü olmayan 10 numaralı Satana,eküri avantajıyla 1 numaralı İthal Gelin ve 6 numaralı My Princess'i yazabilirler.

2.Ayak;

6 numaralı Akçabey ve 10 numaralı Asilanecan isimli safkanların mücadelesinin birinciyi belirlemesini bekliyorum.bu iki atın dışına çıkarsa yarışa katılan bütün atların kazanma şansı olacaktır.

3.Ayak;

Günün en önemli koşusu olan Vali koşusunda 1 numaralı Cangıl,2 numaralı Darfur ve 3 numaralı Erhan Yavuz'un bindiği Hisarbey arasındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

4.Ayak;

2 numaralı Şurreş ve 6 numaralı Akjolton öncelikle şansa sahip safkanlar olsalar da 7 numaralı Fatih Abi ve 9 numaralı Faircease de ihmale gelmeyecek safkanlar.

5.Ayak;

3 yaşlı arap atlarının katılacağı maiden koşu günün en karışık ayağı gibi gözüküyor ve bu nedenle fazla at yazmakta fayda var.

Sırasıyla ilk koşusunu 2. bitiren eküri avantajıyla 13 numaralı Gayeatlı,1 numaralı Başarbey,grubun tecrübeli ismi 7 numaralı Yağmurbey,9 numaralı Binnaz ve 4 numaralı Markalı ayrım yapılmadan yazılmalıdır.

6.Ayak;

9 numaralı Zincirkıran,6 numaralı Kum baba,7 numaralı Mentor ve 4 numaralı All In arasında geçecek bir koşu.  

Jokey Tınay Adışen

Tınay Adışen türk yarışçılık tarihimizin en unutulmaz ve en yetenekli jokeylerinden biri olarak bilinmektedir.

1949 yılında İzmir'in Buca ilçesinde dünyaya gelen Tınay Adışen değişik stili ve mücadeleci karakteri ile birçok önemli koşuyu kazanmayı başarmış bir jokeydir.

Bunun yanında Tınay Adışen jokeylik kariyeri boyunca birçok sürpriz ve bomba denilebilecek safkanlar ile koşular kazanmıştır.

Bu nedenle kendisine Abd de Clay,Türkiye de Tınay besteleri yapılmıştır.

Çok önemli jokeylerle aynı pistlere çıkan Tınay Adışen evli ve iki çocuk babasıdır.

Tınay Adışen aprantlik döneminde en büyük başarısını Bolkar isimli safkan ile yapmayı başarmıştır.

Mümin Çılgın,Kazım Yıldız ve Ekrem Kurt gibi duayenlerle aynı yarışlarda at binen Tınay Adışen yaşayan efsane jokeylerimizdendir.

Tınay Adışen kariyerinde 1 tane gazi koşusu,1 kere tarım ve köy işler bakanlığı koşusu, 2 kere hatay, 1 kere erkek tay deneme, 1 kere cumhuriyet, 1 kez başbakanlık ve 1 kez de ankara koşusunu kazanmıştır.

Ancak Tınay Adışen'ın kazandığı 1994 yılındaki Gazi koşusu hala daha yarışseverler tarafından hatırlanmaktadır.

As Jet ile bu önemli koşuyu kazanan Tınay Adışen yarışçılık tarihinin en büyük sürprizine de imasını atmıştır.

As Jet 94.10 kuruşluk ganyanı at yarışı tarihimizin en yüksek ganyanlı gelen atların başındadır.

Kadir Altınöz ve Süleyman Akdı ile çok yakın arkadaş olan Tınay Adışen en çok Gökhan Kocakaya ve Uğur Polat'ı beğendiğini söyledi.

47 yıl boyunca at binen Tınay Adışen bu dönem boyunca hep 53 kiloda kaldığını belirterek bu meslekte başarının özveri ve çalışmaktan geçtiğini bizlere net bir şekilde göstermiştir.

Tınay Adışen ile özdeşleşen safkanlar 
  • Diana 3
  • Özgün
  • Yavuzhan
  • As Jet
  • Bodrum
  • Cansucan
tınay adışen resimleri
as jet ile fotoyu geçerken

birincilikten sonra

yarışa giderken

tınay adışen ailesi ile
Tınay Adışen'in As Jet zaferi

Jokey Fuat Çakar


1973 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Fuat Çakar'ın dört kardeşi var.

At yarışı camiasının en beğenilen ve en çok sevilen jokeylerinden biri olan Fuat Çakar özellikle seri stili ile önde kaçan atları çok iyi idare etmektedir.

Çok küçük yaşlarda kendi isteği ile apranti eğitim merkezindeki seçmelere katılan Fuat Çakar ilkokul bittikten sonra aklına jokey olmayı koymuştur.

Kazandığı ilk yarışı hayatında çok önemli bir rolü olan ve Fuak Çakar'a çok güvenen Fikret Çınar Yılmaz'ın sahibi olan First Shodow isimli safkanla kazanmıştır.

Jokey olduktan sonra kazandığı ilk safkan ise Benazir isimli arap atıdır.

Fuat Çakar askere gidene karar 40 yarış kazanmıştır ve yükselişi askerlikten sonra başlamıştır.

Özellikle yakışıklığı ile bilinen jokeyin bir diğer önemli özelliği de yarışı kazandığı atları fotoyu geçtikten sonra öpmesidir.

Bu özellikleri nedeniyle adı Çapkına ve Atları öpen jokeye çıkmıştır.Ancak evli ve mutlu bir yaşantısı olan Fuat Çakar çapkın iddialarını kabul etmemektedir.

Kendisine örnek olarak rahmetli Ekrem Kurt'u aldığını söyleyen Fuat Çakar Halis Karataş,Selim Kaya'nın önemli jokeyler olduğunu da kabul ettiği bilinmektedir.

Bunun yanında yeni jenerasyondan en çok Gökhan Kocakaya ve Ahmet Çelik'in stillerini beğenen Çakar'ın bir süre daha jokeyliğe devam etmeyi düşündüğü biliniyor.

Bunun yanında Halil Parıldar'ı çok beğenen ve kendisine yarım eden Çakar gelecekte Parıldar'dan çok şeyler beklediğini de ifade ediyor.

Bugüne kadar Fernando ve Kavranhan ile iki tane Gazi koşusu kazanan jokeyin başbakanlık,cumhurbaşkanlı başta olmak üzere önemli birincilikleri de bulunmaktadır.

Fuat Çakar katıldığı 12049 koşuda 

1900 birincilik
1684 ikincili
1572 üçüncülük
1357 dördüncülük

elde ederek %16 lık bir kazanma oranı ve %54 lük tabelaya girme oranı yakalayarak ne kadar başarılı bir jokey olduğunu bizlere göstermiştir.

Fuat Çakar kariyerindeki 1900 birinciliğin 306 sını Ankara pistinde kazanmıştır.

2013 yılında büyük bir düşü yaşayan ünlü jokey 182 koşuda 18 birincilik elde ederek sevenlerini hayal kırıklığına uğratmıştır.

Fuat Çakar ile özdeşleşen atlar
  • Fernando
  • Kavranhan
  • Yelhan
  • Grand Ekinoks
  • Akındayım
  • Mary Ellen
  • Endurance
Fuat Çakar Resimleri
fuat çakar ödül alırken

fuat çakar

fuat çakar padokta

fuat çakar atı öperken

fuat çakar birinciliğe giderken
1998 yılı Fuat Çakar ilk gazi koşusunu kazanıyor

15 Ağustos Ankara Altılı Ganyan Tahminleri

15 ağustos ankara yarış tüyoları
1.Ayak;

5 numaralı Karsavul Ateşi kazanmasını bekledikçe kötü koşarak yarışseverleri büyük hayal kırıklığı yaşatmaktadır.

Ancak bu koşuda o beklenen patlamayı yapıp koşuyu kazanabilir.bu at kötü koşarsa 3 numaralı Huysuz ve 1 numaralı Dağıvar devreye girebilirler.

Koşunun sürprizini son koşusunda yakın ara bir ikincilik elde eden 6 numaralı Kökağa,koşunun bombasını ise sürekli boş koşan 12 numaralı Mertyusuf yapabilir.

2.Ayak;

Sürekli olarak tabela yapan Murathan sonunda dişine göre bir grup buldu;bu koşuyu kazanmasını beklediğim Murathan'ı sizlere tek olarak öneriyorum.

Yanına at yazmak isteyenler 6 numaralı Pasifika'yı değerlendirebilirler.

3.Ayak;

4 numaralı Rubicon ve 5 numaralı Suçatılı mücadelesinin koşunun birincisini belirlemesi normal sonuç olacaktır.

Fazla at yazmak isteyenlere önerim idmanlarındaki formunu yarışa yansıtması halinde süpriz yapabilecek ağır kilolu Babbosh yapabilir.

4.Ayak;

1 numaralı Kazım Baba,2 numaralı Zazaoğlu ve 6 numaralı Out of Passed arasında büyük bir mücadele yaşanacak.Ben bu yarışın bu 3 at dışına çıkacağını zannetmiyorum.

5.Ayak;

15 dişi ingiliz atının katıldığı maiden koşu günün sonucu en zor tahmin edilecek koşularından biri olarak gözüküyor.

Bu nedenle sırasıyla form düşüklüğü yaşayıp geri çekilen ve sorunları giderilen 7 numaralı Gamzehanım,13 numaralı Pırenses Bera,15 numaralı Sevimli Hanım,14 numaralı Sabıka Kızı,11 numaralı Mektepli ve 10 numaralı Kozangülü'nü ayrım yapmadan yazın

6.Ayak;

Birbirine denk safkanların mücadelesinde öncelik üst üste iki başarılı koşu koşan ancak ikincilik ile yetinen 5 numaralı Tuş Kilidi'nde.

Eğer Tuş kilidi kötü koşarsa 6 numaralı Preveze,1 numaralı İlksen,16 numaralı Kubatoğlu,3 numaralı Kaçın geliyor koşuyu kazanacak güç ve kalitede safkanlar.

8 numaralı Adıyaman ve 11 numaralı Seymen Ağa daha sonra değerlendirilecek safkanlar.

Jokey Gökhan Kocakaya

Günümüzün en önemli jokeylerinden biri olan Gökhan Kocakaya 1987 yılında dünyaya gelmiş küçüklüğünden beri atlarla içiçe büyümüş.

Babasının seyis olması nedeniyle okul yıllarında aklı hep atçılık ile bir mesleğe girmekte olan Gökhan Kocakaya liseyi bırakarak apranti okuluna yazılmış.

Apranti okulunda ilk ata bindiği anı çok korkutucu olduğunu hatırlayan ünlü jokeyimiz oldukça çalışkan biri olduğu için bugünlere gelmesi okuldaki hocalarını hiç şaşırtmamış.

Apranti eğitiminde 2 sene geçiren Kocakaya dersler bittikten sonra okulda bulunan mekanik atın üzerinde ekstradan çalışmış.

Bu çalışmalar onun jokey tekniğini geliştirirken varolan yeteneğin nasıl çalışarak güçlendiğinin en önemli göstergelerinden biri Gökhan Kocakaya'dır.

Gökhan Kocakaya için Halis Karataş'ın çok büyük bir önemi var.

Atçılığa girdiği ilk günlerde ünlü ismin yardımcılığını yapan ve kendisine onu örnek alan jokeyimiz Halis Karataş'a abi olarak hitap etmekte ve saygı duymaktadır.

Bunun dışında en büyük alışkanlığını çay olarak belirten Kocakaya'nın sigara,içki gibi kötü alışkanlıklarının bulunmadığını ve ev yaşantısını çok sevdiği bilinmektedir.

Kariyerinde Miramis'le Gazi koşusu,Inspector ile başbakanlık koşusu başta olmak üzere birçok önemli koşuyu kazanan jokey Gökhan Kocakaya Halis Karataş'ın da en önemli veliahtı olarak düşünülmektedir.

Gökhan Kocakaya aprantiler arasında önçok Yasin pilavcılar'ın stilini beğendiğini bunun dışında Selim Kaya'nın da bir efsane olduğunu söylemiştir.

Eski dönem jokeylerin çok daha disiplinli ve başarılı olduğunu düşünen Gökhan Kocakaya yeni neslin daha az çalıştığını da sözlerine ekledi.

Gökhan Kocakaya'nın istatistlikleri ;5910 koşuda 
  • 767 birincilik
  • 680,ikincilik
  • 695 üçüncülük
  • 692 dördüncülük
Gökhan kocakaya 767 birinciliğinin 124'ünü 2013 yılında kazanarak ne kadar formda ve gelişme gösterdiğini bizlere birkez daha göstermektedir.

Bunun yanında 2013 yılında
  • 2013 Tbmm koşusu
  • 2013 İsmet İnönü Koşusu
  • 2013 Niğbolu Koşusu
  • 2013 Beylerbeyi Koşusu
  • 2013 Seyfi Çınar Koşusu
  • 2013 Ayasoyfa koşusu 
gibi önemli koşuları kazanarak büyük sükse yapmıştır.

Gökhan Kocakaya ile özdeşleşen atlar
  • Yalnızefe
  • Miramis
  • Village Wind
  • Inspector
  • Uçanoğlu
  • Fly by Me
Gökhan Kocakaya Resimleri
miramis ile birinciliğe giderken

gökhan kocakaya röportaj resmi

gökhan kocakaya gazi zaferi

gökhan kocakaya ödül alırken

jokey gökhan kocakaya
 Gökhan Kocakaya-MİRAMİS

Sergen Yalçın At Almayı Düşünüyor

sergen yalçın at yarışı
Futbolculuğa olan yeteneği ve özel hayatı ile çok konuşulan şimdilerin aykırı yorumcusu Sergen Yalçın at yarışından kopamıyor.

Futbolculuk dönemlerinde at yarışı oynadığı için eleştirilen ve cezalandırılan Sergen Yalçın kendi adını taşıyan kendi atı Sergen ile pistlerde çok başarılı olmuştu.

Sergen'den sonra başarılı bir at alamayan ünlü spor adamı Kazım Baba'yı almaya karar vermişti.

Ancak tayın sorunlarının olması nedeniyle Sergen'in ; bu atı almaktan vazgeçtiği gelen haberler arasında.

Arayışlarını genişleten ve bu camiadan tanıdıklarına talimat veren Sergen Yalçın kısa süre içinde pistlerde damga vuracak bir at almayı düşünüyor.

Böylece at yarışı sergen yalçın arasındaki ilişkisinin son sürat devam ettiğini görüyoruz.

Verdasko Uyutuldu ve Yaşamını Yitirdi

verdasko yarış atı
2013 mimar sinan koşusu ne Fly by Me'nin yarışı yüksek performanslar kazanması ne Çakal Carlos yarış stratejisindeki büyük hatası hatırlanmayacak.

Çünkü benim çok sevdiğim bir at olan Verdasko bildiğiniz gibi yarış için büyük bir talihsizlik yaşayarak devrilmişti.

Verdasko'nun son 250 metreye girerken yaşadığı talihsizlik nedeniyle kaval kemiğinin kırılması sonucunda veterinerler hekimi tarafından uyutuldu.

Bu haber bütün yarışseverleri derinden yaralarken daha kariyerinin başında olan Verdasko'nun yaşamını yitirmesi büyük bir kayıp oldu.

İlgililerini ve sahibi Şerafettin Gedik'e büyük geçmiş olsun dileklerini bir kez daha iletirken Verdasko'yu da unutulmaz atlar listemize alıyoruz.

Verdasko katıldığı 18 koşuda
  • 5 birincilik
  • 2 ikincilik
  • 3 üçücülük
  • 4 dördüncülük 
elde etmiştir.

Son koşularında eski günlerini mumla aratan Verdasko da acaba bir sorunu olup olmadığı ise birçok yarışseverin aklında soru işareti bıraktı.

Ancak Gedik ekürisinin sorunlu bir atı koşturmayacak kadar ilkeli olduğunu ve böyle bir hata yapmayacağını düşünüyoruz en azından öyle olduğunu düşünmek istiyoruz.

2013 Gazi koşusu 9.su olan Verdasko katıldığı 19.koşuda pistlere ve hayata gözlerini yummuştur.
Verdasko'nun sakatlandığı koşunun videosu için tıklayın

Verdasko Resimleri
verdaskonun son saatleri

verdasko sakatlanacağı koşuya hazırlanırken

verdasko tedavi edilirken
Verdasko'nun Maiden'a veda ettiği koşu

14 Ağustos 2013 İstanbul At Yarışı Tahminleri

14 ağustos 2013 at yarışı tüyoları
1.Ayak;

İstanbul yarış programının ilk ayağı Romance koşusuna sahne olacak.Öncelikle 2 numaralı Festük ve 4 numaralı Onyıl'ı yazmak mantıklı olacaktır.Bu atlar eksik koşarsa 9 numaralı Last Story ve 1 numaralı Doctor büyük şansa sahip olacaklardır.

2.Ayak;

2 yaşlı 13 ingiliz atının katılacağı maiden koşu da öncelikle güçlü bir orjine sahip olan 1 numaralı Balabanlı ve Halis Karataş avantajı ile Heiwa İwa isimli safkanlar yazılmalıdır.Daha sonra 5 numaralı Mazaca,9 numaralı Appel Candy ve 11 numaralı Mereto değerlendirilebilir.

3.Ayak;

Altılı ganyanın üçüncü ayağında bu grubun çok üstünde kalitesiyle ve geçmişteki başarıları ile Bayhan jokeyi Selim Kaya ile kazanacaktır.Günün en sağlam atı olarak sizlere öneriyorum.

4.Ayak;

6 atın katıldığı koşuda bir türlü gereken patlamayı yapamayan Selimol bu grubu bu sefer geçmeyi başaracaktır.Günün diğer bir teki olarak sizlere öneriyorum.

5.Ayak;

3 yaşlı arap atlarının katılacağı koşu günün en tehlikeli ve sürprize açık koşusu olarak ön plana çıkıyor.Sırasıyla 1 numaralı Buzkaya,4 numaralı Demir Reis,11 numaralı Mecnun Han,12 numaralı Temizim ve 6 numaralı Akan Nehir bu ayak için yeterli olacaktır.

6.Ayak;

Altılı ganyanın son ayağında birbirine yakın atların güzel mücadelesine sahne olacak.Şükrü Yurteri adına düzenlenen koşuda öncelik son iki koşusu ile kendine gelen 13 numaralı Subira ve 9 numaralı Satisfaction'da.Bu atlar eksik koşarsa 11 numaralı Doku ve 1 numaralı Mavi Kumsal devreye girebilir.4 numaralı Kutbey koşunun sürpriz ismi olabilir.

14 Ağustos 2013 Elazığ Tahminleri (Devreden)

14 ağustos altıla ganyan elazığ tüyoları
Büyük sürprizlerin yaşandığı ve devreden Elazığ altılısı,devir ikramiyesi ile birlikte 14 Ağustos 2013 tarihinde koşulacak koşularla dağıtılacak.

Devreden ikramiye ile birlikte dağıtılacak miktarın 4 milyon TL yi bulması bekleniyor.

Durumda böyle olunca yarışseverlerin Elazığ'da koşulacak koşulara büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

14 Ağustos 2013 Elazığ Tahminleri

1.Ayak;

Devreden Elazığ altılısından sonraki ilk programda altılı ganyanın ilk ayağı birbirine yakın vasat atların mücadelesine sahne olacak.Bu nedenle her türlü sonuç çıkabilecek bir koşu.

Sırasıyla 1 numaralı Impossible Hard,4 numaralı Maysa,5 numaralı Fast Cacao,8 numaralı Unstoppable yazılmalıdır.Koşunun bombasını ne zaman nasıl koşacağını anlayamadığım 3 numaralı Funky Boy yapabilir DİKKAT

2.Ayak;

Altılı ganyanın ikinci ayağında öncelik 10 numaralı Şubathan ve eküri avantajı ile 11 numaralı Rikkat olacaktır.

Bu atlar eksik koşarsa son koşusunu ölçü almadığım idmanların formda gözüken 3 numaralı Sorguntay ve 6 numaralı Eyüp Baba devreye girebilirler.Koşunun sürprizini 1 numaralı Arapkır , bombasını ise son koşusunda yarış içinde sıkıntı yaşayan 12 numaralı Gökhanınoğlu yapabilir DİKKAT

3.Ayak;

3 yaşlı dişi ingiliz atlarının katıldığı maiden koşu 2 numaralı Balerina ve 8 numaralı Queen Alya arasındaki mücadelenin birinciyi belirleyeceği bir koşu olarak gözüküyor.1 numaralı Anael sürpriz yapabilir değerlendirebilirsiniz.

4.Ayak;

Son iki koşusunun kazanan Akanoğlu bu aralar tırnağının ucunda ve yine kazanacaktır.Sizlere günün en sağlam atı olarak Akanoğlu'nu öneriyorum.

5.Ayak;

11 numaralı Cadaloz son üçüncülüğünden sonra idmanlarına hız verdi ve derecelerini oldukça geliştirdi.

Bu nedenle öncelikle Cadaloz'da.Ancak kötü veya eksik koşarsa devreye 2 numaralı Uçan Şahin,7 numaralı Efehaçım ve 9 numaralı Orman girebilirler.Koşunun bombasını 10 numaralı Tefeci yapabilir.

6.Ayak;

Günün en karışık koşusu olduğunu düşünüyorum.İmkanı olanların kapatmasını ,kapatma şansı olmayanların ise bu koşuya çok at yazmaları mantıklı olacaktır.

Benim tercihlerim sırasıyla 1 numaralı Akınbaba,2 numaralı Columbus,17 numaralı Oziris,14 numaralı Salihcan,3 numaralı The Sun King,4 numaralı Çelik Sultan,12 numaralı Lion Rock.

13 Ağustos Ankara At Yarışı Tahminleri

ankara at yarışı tüyoları
13 Ağustos 2013 tarihinde Ankara'da koşulacak yarış gününde Altılı Ganyanın ilk ayağındaki "Turkish Attack" ve dördüncü ayağındaki "Madridli" performansları,idmanları ile günün kazanmaya yakın safkanları gibi gözüküyorlar.

Altılı Ganyanın 2.ayağı ve 3.ayağı sürprize açık koşular gibi gözüküyor.

13 Ağustos ankara at yarışı tahminler;

1.Ayak;

Son iki koşusunu kazanan ve çok formda görüntüsünün devam ettiğini galoplarında da gösteren 8 numaralı TURKISH ATTACK mesafe kısalsa da bu yarışın favorisidir.5 numaralı Bella Pampa ve eküri avantajı ile 9 numaralı Royal Tozan ciddi rakipler olacaklardır.Koşunun bombasını son koşusundaki ikinciliği ile dikkat çeken 1 numaralı Ofsayt patlatabilir dikkat.

2.Ayak;

3 numaralı Balbey bu tarz gruplarda her zaman söz sahibi olacak güç ve kaliteye sahiptir.Ağır kilosu ve mesafede azalınca Balbey'in şansının arttığını düşünüyorum.Günün sizlere tek olarak önereceğim bir safkan.Tek atamayanlar 7 numaralı Korbatur'u yazabilirler.Koşunun bombasını 12 numaralı Ferisu yapabilir.

3.Ayak;

2 yaşli ingiliz atlarının katılcağı maiden koşu da öncelik diğer atlara göre koşu tecrübesi olan 1 numaralı Dorukcan ve galoplarında iyi işler çıkaran 7 numaralı Şasemu'da.Bu iki atın mücadelesi büyük ihtimal koşunun galibini belirleyecektir.Ancak fazla at yazmak isteyenler arka arkaya iki ikincilik elde eden 2 numaralı MURMUSLENT'i ve 8 numaralı Torun Callas'ı yazabilirler.

4.Ayak;

Bir türlü beklenen patlamayı yapamayan 6 numaralı Madridli Halis Karataş faktörü ile günün en sağlam atlarından biri olarak ön plana çıkıyor ; sizlere bu safkanı tek atmanızı öneriyorum.

5.Ayak;

Günün en önemli koşusu olan Enver Güreli koşusunda 4 numaralı Il Nero,7 numaralı Yolcu Bey ve 8 numaralı Blue Beads arasındaki mücadele büyük ihtimalle birinciyi belirleyecektir.

6.Ayak;

12 numaralı KoyraMert bu grubu normal şartlarda geçecektir.Ancak fazla atın koşması ve Şartlı 4 koşu olması nedeniyle 6 numaralı Asabi,7 numaralı Enderefe ve ilk koşusunda ikinciliği ile dikkat çeken 13 numaralı Safalım sırasıyla yazılmasını önereceğim safkanlar.Koşunun bombası ilk koşusunda fazla sıkılmayan 14 numaralı Tork olabilir.

2013 Mimar Sinan Koşusu-FLY BY ME

fly by me
11 ağustos 2013 tarihinde Veliefendi Hipodromunda koşulan Mimar Sinan koşusunu 2 numaralı Fly By Me isimli safkan jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.

2200 metre çim pistte koşulan koşuyu Beyaz bayrak ayna yaparak kazanan Fly By Me böylece Çakal Carlos'un birincilik serisine de son verdi.

Yarışı kazanan Fly By Me'nin bitiriş derecesi 2.16.70 olurken ganyanı da 2.20 verdi.Koşuyu Çakal Carlos ikinci,Eralp üçüncü,Lee Valley'de dördüncü olarak bitirdiler.

Koşuda 5 numaralı Verdasko isimli safkan son düzlükte tökezleyerek devrildi.

Ahmet Çelik'in sağlık durumu iyi ancak Verdasko'nun ciddi bir problemi olduğu yönünde haberler var ve bir daha yarışlara katılamayacağı da konuşuluyor.

Atın sahiplerine ve ilgililerine büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz...

2013 mimar sinan koşusu Fly By Me
 
Support : At Yarışı | Blogger | Altılı Ganyan Tahminleri At yarışı ülkemizin en çok oynanan şans oyunularından biridir.Aynı zamanda at yarışı tahminleri,seyis,antrenör,jokey vb. konularda pekçok kişinin çalıştığı 60 bin civarında insana iş alanı yaratan dev bir sektördür.Spy X ve bendenizin tahminlerini bu blogda bulabilirsiniz İyi şanslar 2008@mmk kullanılan içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz,kullanılan videolar Youtube.com dan alınmaktadır ve herhangi bir telif hakkı içermemektedir...At yarışı tahminleri kişisel yorumlarımızdır at yarışı oynamaya teşvik söz konusu değildir veya tutması garanti değildir.Yorumları değerlendirip at yarışı oynamak sizin tercihinizdir.Altılı ganyan en eski şans oyunlarından biridir ve binlerce kişiye iş imkanı sağlamaktadır. © 2013. At Yarışı Tahminleri - Altılı Ganyan Tahminleri - Yapan at yarışı mmk